Konec meseca maja  smo na naši šoli, v sklopu projekta Erasmus+, gostili skupino 25 učencev in učiteljev iz naših partnerski držav: Velike Britanije, Italije, Romunije in Turčije. Gostom smo pripravili različne aktivnosti na šoli. Prvi dan skupnega druženja, 22. 5. 2017,  smo za njih pripravili kulturni program v avli, hkrati pa so se nam predstavili tudi gostujoči učenci s predstavitvijo njihovih šol, mest in držav. Sledil je ogled šole in predstavitev posameznih razredov. Popoldan smo preživeli v družbi tabornikov na šolskem atriju.

V torek, 23. 5. 2017, smo skupaj zaplesali s folklorno skupino Koleda. Naučili smo jih slovensko polko in z njo navdušili gostujoče učitelje in učence. Popoldan smo jih popeljali na ogled Muzeja premogovništva Slovenije.

V sredo, 24. 5. 2017, so učenci prvi dve uri preživeli v družbi naših učencev, ki so se jim pridružili pri pouku. Učitelji pa so bili seznanjeni z našim šolskim sistemom. Sledil je sprejem na MO Velenje, ogled mesta in Velenjskega gradu. Popoldan smo za njih pripravili predstavo »Utrinki Malega Princa«. Nad njo so bili zelo navdušeni.

V četrtek, 25. 5. 2017, smo izvedli delavnice v atriju, sadili, kuhali, ustvarjali in posadili drevo prijateljstva – lipo. Popoldan so se naši učenci in gostje predstavili na prireditvi na promenadi. Skupaj so zaplesali polko.

Petek, 26. 5. 2017, je bil namenjen potepanju po Sloveniji. Predstavili smo jim lepote Postojnske jame, Predjamskega gradu in Ljubljane.

Teden, ki smo ga preživeli skupaj, je bil za vse posebna  izkušnja. Gostujoči učenci in učitelji so bili zelo navdušeni nad našo šolo. Še posebej všeč jim je bil naš atrij in vrtički, ter prijaznost učencev in družin, ki so gostile partnerske učence. Zelo lepo in urejeno pa se jim je zdelo tudi naše mesto Velenje. Sklepanje novih prijateljstev in številne dogodivščine iz tega tedna verjetno ne bodo nikoli pozabljene. Ob slovesu se je utrnilo tudi kar nekaj solz.

Spoštovani starši, ki ste gostili tuje učence, iskrena hvala za vso pomoč in gostoljubje, ki ste ga izkazali.

 

Koordinatorica projekta Jožica Apšner

 

 

 

 

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)