Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Vsako leto se začne na prvi ponedeljek v oktobru in traja do nedelje istega tedna. Praznujemo ga, saj je pomembno, da smo ustvarjalni, praznujemo otroštvo in otroke vzgajamo v odgovorne odrasle ljudi. 

Letos se osredotočamo na temo Otrok, nepopisan list. Vsak otrok se rodi kot nepopisan list, vendar je njegovo odraščanje neločljivo povezano s časom, v katerem živi, pa tudi z vzgojo, šolskim sistemom, družbo in okoljem, ki ga obkroža. Kljub temu pa osnovne potrebe otrok skozi desetletja ostajajo nespremenjene. Vsi otroci, ne glede na čas in prostor, potrebujejo ljubezen, občutek varnosti, topel in zdrav dom. Potrebujejo igro, znanje, druženje z vrstniki, spodbudo, oporo, pomoč ter priložnosti za razvoj svojih talentov in interesov.

Naša šola je letos teden otroka naredila drugačen in zanimivejši. V ponedeljek smo učenci imeli zanimive pričeske, v torek smo ustvarjali smešne in zbadljive slike, vsak razred pa si je izmislil svojo temo fotografije. V sredo smo bili oblečeni v oblačila v barvah šole, na srečo pa v četrtek nismo imeli domače naloge. Obiskal nas je tudi znani Magic Aleksander, ki nam je pokazal nekaj zanimivih in osupljivih trikov. Petek je bil dan brez šolskih torb, učenci smo prišli v šolo z nakupovalnim vozičkom, potovalko, samokolnico, vedrom … Pravzaprav smo šolske potrebščine prinesli v različnih pripomočkih razen v šolski torbi.

Teden je bil res zabaven. Nekaj fotografij lahko pogledate spodaj, več pa na facebook profilu OŠ Mihe Pintarja Toleda.

Šolska novinarka Evelina Gavranović.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)