V torek, 7. 2. 2023, je na naši šoli potekala podelitev šolskih Prešernovih nagrad. Prireditev se je začela s slovensko himno, ki jo je zapel šolski mladinski pevski zbor, sledilo je par lepih recitacij, potem pa sta predsednica Odbora za Prešernove nagrade, gospa Tanja Jerončič, ter ravnatelj šole, gospod Sebastjan Kukovec, podelila nagrade letošnjim nagrajencem.

Na natečaju, ki je trajal od 3. 12. 2022 do 16. 1. 2023, je sodelovalo 29 učencev z različnih umetniških področij. Skupno je bilo podeljenih 6 nagrad. Nagrade z literarnega področja so bile podeljene Fuadu Veliću iz 2. a, Klari Praper iz 7. a ter Tinkari Nežmah in Hani Petric iz 8. a in 8. c. Nagrada z likovnega področja je šla v roke Mihe Kajtna iz 3. b, nagrado na področju fotografije pa je prejela Bina Hudarin iz 7. a. Skupinsko Prešernovo nagrado za dosežke pa je prejela skupina učenk Šolskega radija MPT.

Prireditev se je končala s kratkim ter spobudnim govorom gospoda ravnatelja. Ob koncu prireditve je za vse nominirance letošnjih Prešernovih nagrad sledila pogostitev.

Zoja Ovnik in Iva Oštir

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)