V sredo, 15. 11. 2023, se je v pokritem bazenu Pristan v Mariboru odvijalo 1. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in plavalnim klubom Velenje. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji pribori 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkovanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj je za zmago poskrbel Plavalni klub Velenje, saj je že po 1. kolu zbral 1116 točk. Na drugem mestu so tekmovalci PK Branik Maribor, ki so zbrali 844 točk.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajši/e) je nastopalo tudi kar nekaj učencev in učenk iz naše šole in sicer Ria Rebec, Zarja Petrič, Žak Abramović, Bor Konečnik, Filip Pejkunović in Maks Rot. Drugo mesto sta osvojili Ria Rebec (50m hrbtno, 50m delfin in 100 m mešano) in Zarja Petrič (200 m prsno). Tretje mesto je v disciplini 100m prosto pripadlo Rii Rebec, Zarji Petrič pa v tej disciplini peto mesto. Zarji Petrič je v disciplinah 50 m hrbtno, 100 m mešano in 50 m delfin osvojila četrto mesto.

Izredno nas veseli dejstvo, da imamo na naši šoli veliko mladih plavalcev in plavalk. Nekateri izmed njih so bili včeraj na prvi večji tekmi. Vsem našim učencem in učenkam iskreno čestitamo. Bravo naši.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)